Film Velibora Čovića u Njujorku i Parizu

 Film Velibora Čovića u Njujorku i Parizu

Foto: Printscreen

Dokumentarni film “Imala sam 10 godina“, autora Velibora Čovića, biće prikazan na dva velika međunarodna festivala u maju i junu. Internacionalni Filmmaker festival uvrstio je ovo ostvarenje u zvanični program koji će se održati od 21. do 24. maja u Njujorku. Na konkurs ovog festivala stiglo je 890 autorskih radova iz 43 zemlje, a Čovićevo ostvarenje našlo se među osam takmičarskih dokumentaraca.

“Vrijednost filma “Imala sam 10 godina“ je u tome što u ratnoj ostavštini pronalazi primjere univerzalnih ljudskih vrijednosti“ ističe se u obrazloženju njijorškoh festivala.

Dokumentarnu priču, satkanu od sjećanja na izbjegličke dane, kada je 1999. godine preko 100 000 građana Kosova utočište pronašlo u Crnoj Gori, u svoj program uvrstio je i South East Europe Film Festival sa sjedištem u Parizu. Ovaj festival biće održan u online izdanju od 2. do 7. juna sa istovremenim prikazivanjem u Parizu, Berlinu i Vašingtonu. Producent filma je kompanija “A Production“ iz Podgorice, a realizovan je uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Fonda za manjinska prava.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još