Počela akcija “Šminkanje grada“

 Počela akcija “Šminkanje grada“

Foto: EU Info Centar

Danilovgrad je dobio tri nova kontejnera, koja su u dogovoru sa lokalnim vlastima postavljena kod novoizgrađenog dječijeg igrališta u Pažićima. Kontejnere je donirala Evropska unija u Crnoj Gori, na inicijativu nevladinih organizacija koje čine Eko mrežu Danilovgrad, navodi se u saopštenju EU Info Centra.

Kako bi se što bolje uklopili u okruženje, kontejneri su oslikani u okviru akcije „Šminkanje grada“, koju je pokrenuo Omladinski servis Danilovgrada.

Foto: EU Info Centar

„Jedna jednostavna inicijativa povezala je više partnera, kojima je iskreno stalo da njihova okolina lijepo izgleda i bude zaštićena. Drago nam je da smo dio nje i da smo bili u prilici da podržimo mlade ljude u njihovim naporima da pomognu svojoj zajednici. U ovoj priči prepliću se vrijednosti za koje se zalaže i sama Evropska unija, od zaštite životne sredine i solildarnosti, do promocije saradnje i podrške omladinskom radu“, kazala je Jelena Kulidžan iz EU info centra, koji je koordinirao ovu akciju.

Foto: EU Info Centar

Eko mreža Danilovgrad posvećena je rješavanju ekoloških problema na lokalnom nivou. Ranije su napravili Mapu deponija, organizovali akcije čišćenja, a kako je jedan od problema u Danilovgradu sakupljanje otpada, ovom inicijativom su htjeli da dodatno pomognu da grad bude čistiji.

Foto: EU Info Centar

U saopštenju se navodi sa su kontejneri oslikani u motivima četiri godišnja doba. To su uradile lokalne umjetnice Mina Đurović, Simona Jakovljević i Tereza Živković, uz asistenciju likovnog umjetnika Bojana Matunovića, koje je angažovao Omladinski servis Danilovgrada u okviru akcije „Šminkanje grada“. Cijeloj akciji pridružili su se mladi volonteri Omladinskog servisa.

Cilj akcije, koja je organizovana uz saglasnost Ministarstva sporta i mladih i finansijsku podršku Opštine Danilovgrad, je da se javne površine u Danilovgradu “ožive” vedrim bojama, kroz umjetnički izraz mladih.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još