Advokat Dragović: Đurović na slobodi, saslušan zbog kršenja mjera

 Advokat Dragović: Đurović na slobodi, saslušan zbog kršenja mjera

Foto: Pobjeda

Darko Dragović, advokat Ivana Đurovića, za portal Danilovgrad, objašnjava da je, od momenta njegovog angažovanja do sada, protiv Đurovića podnijeta krivična prijava zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

“Saslušan je od strane tužiteljke Biljane Medenice u Osnovnom državnom tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog, zbog izvršenja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasnih zaraznih bolesti, jer se nalazio van kuće nakon 21h. Nakon toga tužiteljka Biljana Medenica donijela je rješenje o zadržavanju do 72h, a nakon toga podnijela predlog za određivanje pritvora Ivanu Đuroviću, zbog postojanja opasnosti da ne ponovi djelo. Sudija za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu, Željko Raičević je odbio predlog za određivanje pritvora i istovremeno donio mjeru zabrane napuštanja domaćinstva, da ne bi ponovio krivično djelo, odnosno da ne bi postupio suprotno naredbama NKT-a. Prema tome Đurović Ivan se od danas, od oko 13:50h nalazi na slobodi, odnosno je kući u Zagorak, poštujući donijetu mjeru da ne napušta mjesto stanovanja tj. mjesto svog domaćinstva. Od momenta kada sam ja angažovan do sada nije odrađena apsolutno nijedna radnja što se tiče konkretno Đurović Ivana, niti je saslušavan u bilo kom svojstvu u odnosu na krivično djelo na štetu sada pokojnog Pavićević Zorana. To znači da, niti je imao svojstvo osumnjičenog, niti je protiv njega podnijeta krivična prijava, niti je u bilo kom svojstvu saslušavan od strane bilo kog državnog organa, niti od strane policije, niti od strane nadležnog tužioca, odnosno višeg državnog tužioca. Takođe, kod Ivana Đurovića su konstatovane određene povrede u vidu otekline nosa i otekline desne strane lica, podliva ispod oka i povrede leđa. Tužiteljka Biljana Medenica postupajući po službenoj dužnosti prilikom njegovog saslušanja, u svojstvu okrivljenog zbog nepoštovanja mjera NKT-a, formirala je krivični predmet protiv do sada N.N. lica zbog nanošenja povreda. Odmah je angažovala vještaka Nemanju radojevića koji je u mom prisustvu pregledao Ivana Đurovića u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, konstatovao povrede, napravio foto-elaborat i čekamo nalaz i mišljenje da se utvrdi vrijeme nastanka predmetnih povreda. Ako budu povrede nastale dok je on bio zadržan u stanici policije, u tom pravcu će najvjerovatnije tužilac da vodi istragu“, za portal Danilovgrad kazao je advokat Darko Dragović i dodao:

“Mogu zvanično da kažem da je priznao krivično djelo nepostupanje po mjerama NKT-a jer je kritične noći nakon 21h bio van svog domaćinstva, u planinskom naselju Studeno. Ujutro oko 3h-3:30h se vratio sa Studenog, s obzirom da je od 21h do 5h bila zabrana napuštanja domaćinstva, ostvario je elemente krivičnog djela“, zaključio je Dragović.

Povodom ovog slučaja danas se oglasila i Uprava policije, o čemu možete čitati na sljedećem linku:

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja