Čirgić: Nemamo adekvatne mjere koje će uticati na pad obolijevanja

 Čirgić: Nemamo adekvatne mjere koje će uticati na pad obolijevanja

Foto: PR Centar

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje, pozivali su osiguranike Fonda da se strogo pridržavaju mjera u borbi protiv covid-19 infekcije, jer je situacija zabrinjavajuća, a takođe i donosioce odluka da donesu mjere adekvatne trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Smatramo da u situaciji kada se Crna Gora u epidemiološkom smislu po svim parametrima koji se prate rangira kao najgora u Evropi i među nekoliko najgorih u Svijetu nemamo adekvatne mjere koje će u dogledno vrijeme uticati na pad obolijevanja od kovid infekcije”, poručuju u saopštenju koje potpisuje direktor Fonda Sead Čirgić.

Iz Fonda su apelovali da nema čekanja, te da odlaganje za donošenje strožijih mjera u nadi da će se stabilizovati situacija, nije relevantno.

“Primjera radi, u Crnoj Gori registrovano je 1.297 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika dok je taj broj u Bosni i Hercegovini 547, na Kosovu 374, Sjevernoj Makedoniji 285 i Hrvatskoj 64. Vjerujemo da ovakva slika nije samo rezultat nepoštovanja mjera već i blagih mjera, neadekvatnih epidemiološkoj sitiuaciji. Čini se da je bolje preventivno djelovati i zaštiti građane i zdravstveni sistem nego čekati da vidimo šta će se desiti da bi donijeli oštrije mjere”, zaključuju u saopštenju.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još