Vuk Koljenšić: Humanitarnom akcijom u susret praznicima

 Vuk Koljenšić: Humanitarnom akcijom u susret praznicima

Foto: Privatna arhiva

Deda Mraz predstavlja najveću novogodišnju radost za djecu, a da pomoćnike ima i u našem gradu dokaz je humanitarna akcija koju je pokrenuo Vuk Koljenšić.

“Postoji mogućnost da Deda Mraz ove godine bude u izolaciji i zbog toga sam odlučio da na neki način obradujem one do kojih mogu da stignem“, počinje Vuk razgovor sa nama.

Koljenšić je u ovoj akciji spojio svoje dvije ljubavi, fotografiju i humanitarni rad.

“Kako se bavim fotografijom, odlučio sam da nekoliko pojedinaca, parova i porodica fotografišem, a zauzvrat oni uplaćuju određeni novac fondaciji Budi human, a minimalno 21€. Ovaj iznos simbolično prikazuje boljitak koji svi očekujemo u 2021. godini“, objašnjava naš sagovornik za portal Danilovgrad.

Foto: Poster/Vuk Koljenšić

Vuk navodi da je zbog raznih humanitarnih događaja, u kojima je učestvovao, tokom godina koje su za nama, prirodan slijed da organizuje ovakvu prazničnu akciju.

“Odložili smo pasoše, odjevne kombinacije i velike planove, ali ne smijemo odlagati naš doprinos zajednici kroz stvari koje su u domenu naših mogućnosti“, ističe Kolješnić i dodaje:

“Kako ću ovu akciju koja počinje 1. decembra voditi tokom čitavog mjeseca, očekujem da će interesovanje biti veliko budući da većina ljudi voli fotografisanje.“

Vuk smatra da danas postoje pojedinci i organizacije u našoj zemlji koje zaista marljivo i predano rade na tome da se pomogne ljudima i zajednici.

“Vjerujem da je empatija i dalje tu iako vodimo neke užurbane živote. Sam osjećaj da možete biti korisni u zajednici u kojoj se nalazite daje posebnu satisfakciju i „pogon“ za sve što radite u životu“ ističe Koljenšić.

Naš sagovornik navodi da i u narednom periodu možemo očekivati njegov doprinos humanitarnom radu i organizovanje sličnih akcija.

“Uostalom, kako možemo pomoći sebi ako se ne pomažemo međusobno?“

Sve informacija o ovoj humanitarnoj akciji možete dobiti na Instagram profilu: https://www.instagram.com/vukmne/

Portal Danilovgrad podržaće ovaj projekat i po završetku na našem portalu biće dostupna FOTO galerija učesnika humanitarne akcije.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još