Đurović osumnjičen da je podmetnuo eksploziv

 Đurović osumnjičen da je podmetnuo eksploziv

Foto: Pobjeda/I. Božović

Bezbjednosno interesantna osoba Ivan Đurović (29) iz Danilovgrada, kako su saopštili iz policije, uhapšen je zbog sumnje da je 13. novembra u večernjim satima ispred kladionice u Podgorici podmetnuo eksplozivnu napravu, prenosi Pobjeda.

Njemu je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata.

– U kasnim večernim časovima aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava ispred objekta jedne sportske kladionice u Podgorici, čime je pričinjena manja materijalna šteta u vidu loma stakla na ulaznim vratima objekta. Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je izvršilac ovog djela I. Đ. iz Danilovgrada – navodi se u saopštenju policije.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Đurović je prvo uhapšen u istrazi ubistva Danilovgrađanina Zorana Pavićevića (54), čije je tijelo pronađeno 24. novembra ujutro u restoranu „Obala“, u kojem je radio kao stražar. Ispostavilo se da on nema veze sa ovim zločinom i tada mu je na teret stavljeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a podnešena je i prekršajna prijava zbog ometanja i omalovažavanja službenog lica.

Njegov advokat Darko Dragović ranije je Pobjedi kazao da je Tužilaštvo naložilo i istragu da li je Đurović u policiji bio žrtva torture, jer su na njegovom tijelu, kada je priveden tužiocu, bile vidne brojne povrede.

Policija se nakon toga oglasila i saopštila da Đurović nije zlostavljan u pritvorskim prostorijama, te da se povrijedio tokom bjekstva.

Oduzete puške i municija

Podgorička policija je, kako su saopštili, u okviru istrage podmetanja eksplozivne naprave ispred kladionice, pretresla stanove na dvije lokacije u Podgorici i Danilovgradu.

– Uhapšen je M. V. (37) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv R. V. (65) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su oduzete tri puške, kao i veća količina municije različitog kalibra.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još