Grupa građana ispred stare zgrade Vlade: „Demokratija u Crnoj Gori odumire“

 Grupa građana ispred stare zgrade Vlade: „Demokratija u Crnoj Gori odumire“

Izvor: RTCG

Grupa građana okupila se ispred stare zgrade Vlade, gdje se održava javna debata o Nacrtu Zakona o državnom tužilaštvu, povod njihovog okupljanja je, kako kažu, to što od parlamentarnih izbora prošle godine demokratija u našoj zemlji odumire, piše Portal RTCG.

Građanska aktivistkinja Aleksandra Radoman kazala je da je naša sloboda ograničena i vrlo ugrožena: „Ne spavamo, ne zato što nemamo čistu savjest, već zato što svakodnevno doživljavamo propagandu koja se pamti iz vremena Slobodana Miloševića, a koja nas boli kao slobodne građane“.

Kaže i da u vezi sa svakim skupom koji organizuju kao slobodni pojedinci dolaze komentari potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića „kako su u pitanju instruirani ljudi“.

„Dakle, on ne vjeruje u građansku svijest, iako predstavlja jedan građanski pokret“, istakla je Radoman.

Ona je kazala da ne zna kako predstavnici Vlade mogu biti slobodni, ako građani nijesu slobodni.

„Promjene se nijesu desile, već sunovrat vrijednosti. Biće nas svakodnevno u malom i u velikom broju. Niko ne stoji iza nas“, poručila je Radoman.

Maja Miličković kazala je da je razlog okupljanja da kažu „NE“ manipulaciji i zadovoljenju forme oko donošenja tužilačkih zakona.

Ona je istakla da na debati nijesu predstavnici NVO sektora koji, kako je rekla, ćute već duže vrijeme.

„Pojedinci su tamo, to nijesu predstavnici NVO organizacija. Ima nas mnogo više. Tu smo da iskažemo nezadovoljstvo, jer ne podržavamo personalne ratove protiv pojedinaca. Tužilački zakoni treba da budu dobri za našu državu, za naš pravni sistem, a ne da se koriste u svrhu obračunavanja sa pojedincima“, rekla je Miličković.

Građani koji su se okupili nosili su transparente na kojima je pisalo „Orvel 1984, Abazović 2021“, „Ni manjih ljudi, ni većih laži“, „We cant breathe (Ne možemo disati)“, „Milošević, Vučić, Abazović – same propagande“…

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još