Hotelski kompleks ,,Glava Zete“ još uvijek čeka bolje dane

 Hotelski kompleks ,,Glava Zete“ još uvijek čeka bolje dane

Foto: Portal Nikšić

Generacije koje su imale tu sreću da uživaju na ljetnjoj terasi hotela ,,Glava Zete” , bazenu, teniskim terenima reći će da ih za ovo mjesto vezuju lijepe uspomene. U zelenoj oazi i hladu čempresa, platana i borova slušala se muzika najpoznatijih umjetnika stare Jugoslavije, organizovale su se proslave, vjenčanja. Šezdesetih godina prošlog vijeka u obližnjim zgradama stanovali su radnici Elektroprivrede, imali su školu, ambulantu, pivaru, prodavnicu. Do nazad dvadeset godina ovo je bila jedna od najatraktivnijih lokacija za porodični odmor u ovom dijelu Crne Gore, prenosi portal Nikšić.

Foto: Portal Nikšić

Nekad su građevine, kao umjetničke tvorevine, ,,provocirale”, čim bi nastale, izazivale bi reakcije, polemiku, danas nas ne ,,provociraju” ni one koje nastaju, ni one koje polako nestaju, čini se da smo imuni na propadanje predivnog hotelskog kompleksa ,,Glava Zete”, koji je prestao sa radom 2009. godine.

 ,,Nekad je ovo mjesto bilo lijepo, sad je sve, kao što vidite.Tamo je bila i škola, propala je, nastava je nastavljena ovdje,  u dvije prostorije na spratu ove zgrade, tu su đaci išli,  teniski tereni su privatizovani pa su očuvani, i ovdje je bila zgrada PTK , na samom ulazu, vidjeli ste, i ona je propala, sve je propalo”, rekao je za portal Nikšić mještanin Ratomir Despotović.

Vlasnik kompleksa bila je firma “Montel Motel Glava Zete” ali je 2018. godine u firmi uveden stečaj. Prije pola godine firma je izdala nalog stanarima obližnjih zgrada da se moraju iseliti jer se pojavio novi investitor koji tu planira gradnju.

Foto: Portal Nikšić

,,Ovo zemljište i ove zgrade su Vlade, ja sam uspio da otkupim svoj stan, investitor je kupio sve ovo i još zemlje, naredio da se moraju iseliti, ali još ništa nije riješeno. Ne znam šta planiraju”, kazao je sagovornik portala Nikšić.

,,Ništa još nije riješeno, pitanje je i kad će. Mi ne znamo šta planiraju. Niko se nama više nije javljao, otkad su vaše kolege dolazile, ko zna”, dodao je njegov komšija Momčilo Basta.

 Detaljnim urbanističkim planom  ,,Ostrog – Glava Zete” planirana je ,,revitalizacija i rekonstrukcija objekta hotela ,,Glava Zete“ i postojećih kolektivnih stambenih objekata, u smislu formiranja turističkog naselja kategorije 4* i  predviđena  je i izgradnja žičare. Na naše pitanje o novom investitoru i njegovim planovima vezanim za ovaj turistički kompleks Vasilije Otašević, iz Sekretarijata za urbanizam opštine Danilovgrad, odgovorio je:

,,U saznanju smo da se pojavljuje novi investitor, koji se jos uvijek nije obraćao našem Sekretarijatu o njegovim namjerama, samim tim ne možemo dati detaljniji odgovor na postavljeno pitanje”.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još