Investitori za komunalije duguju više od pet miliona

 Investitori za komunalije duguju više od pet miliona

Foto: FOS Media

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice od pravnih lica potražuje cirka 5,1 milion eura po osnovu zaključenih ugovora o naknadi za komunalije i opremanje građevinskog zemljišta.

Dan piše da od Agencije nijesu dobili konkretan odgovor ko su investitori koji duguju po osnovu komunalija i za koji period, te koliko njih je utuženo zbog neizmirivanja obaveza.

„Protiv svih investitora koji nijesu poštovali ugovorenu dinamiku, pokrenuti su postupci naplate pred nadležnim sudovima i javnim izvršiteljima“, saopštili su iz Agencije.

Na pitanje Srđanu Raičeviću, direktoru Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, da li među dužnicima ima državnih preduzeća iz Agencije je saopšteno da nema.

Iznos potraživanja po osnovu ugovora o naknadi za komunalno opremanja građevinskog zemljišta za pravna lica koji prelazi pet miliona eura je veliki alarm koji se upalio u Glavnom gradu, ocijenio je Janko Krstović, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

Krstović navodi da je pet miliona eura nenaplaćenih dugovanja pandan sredstvima koje Glavni grad uzima kao kredit za kupovinu novih autobusa.

Visok iznos potraživanja, kako dodaje Krstović, prikazuje neodgovorno rukovođenje ovim sektorom.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još