Jačanje uloge žena u promociji mira i saradnje u regionu Zapadnog Balkana

 Jačanje uloge žena u promociji mira i saradnje u regionu Zapadnog Balkana

Izvor: PROMOCON

Regionalna Konferencija “Jačanje uloge žena u promociji mira, pomirenja i saradnje na Zapadnom Balkanu“ biće održana od 27. do 30. maja ove godine u Palmon Bay Hotel&Spa u Herceg Novom.

Konferenciju zajednički organizuju partnerske organizacije Centar za podršku lokalnom i regionalnom razvoju (CeP) iz Herceg Novog, Centar za biopolitičku edukaciju BIOPOLIS i Udruženjem LIGHT iz Srbije i Centar za psihološku podršku SENSUS iz Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom regionalne inicijative Fond za Zapadni Balkan.

Cilj Konferencije je stvaranje platforme za predstavljanje nalaza o ključnim izazovima sa kojima se žene suočavaju u različitom socijalnom, akademskom ili poslovnom okruženju, zatim da inspiriše i osnaži sljedeću generaciju žena Zapadnog Balkana da aktivno i efikasno doprinese rješavanju izazova baziranih na bilo kojoj vrsti različitosti.

Konferencija je prilika za preko 60 učesnica iz zemalja Zapadnog Balkana da podijele svoja stanovišta, analize ili rezultate istraživanja kao način inspiracije drugih, te da skrenu pažnju na važnu ulogu žena svih generacija u međusobnoj interakciji i saradnji.

Dnevni program konferencije otvoriće Gordana Krcunović, direktorica Javne ustanove kulture Herceg fest, uz čiju podršku će se organizovati izložbe, promocije knjiga ženskih autorki iz regiona i radionice za mlade. Važnost teme regionalnih saradnji istaći će i Nikolina Karanikić, sekretarka generalnog direktorata za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Dafina Beqiri iz Fonda za Zapadni Balkan.

Na trodnevnoj Konferenciji biće organizovana brojna predavanja i radionice, kao i bogat kulturni sadržaj, izložbe i promocije knjiga nagrađivanih regionalnih autorki Marije Ratković i Radmile Petrović koji je otvoren za sve zainteresovane posjetioce.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još