JU Umjetnička kolonija Danilovgrad: Bojom u susret proljeću

 JU Umjetnička kolonija Danilovgrad: Bojom u susret proljeću

Foto: JU Umjetnička kolonija Danilovgrad

U Umjetničkoj koloniji Danilovgrad u periodu april – maj tradicionalno se organizuje „Škola crtanja, slikanja i vajanja“. Kontinuitet rada prekinula je aktuelna situacija izazvana pandemijom nove bolesti, izazvane korona virusom.

“Uprkos tome, odlučili smo,  da u skladu sa postojećim mogućnostima i uz poštovanje naloženih mjera, organizujemo likovni susret bivših polaznika škole crtanja, slikanja i vajanja. Djeca su se rado odazvala i na kreativan način zajedno smo obilježili međunarodni  „Dan boje“ i likovni susret nazvali “ Bojom u susret proljeću“. Prema konceptu susreta uz mentorstvo akademskih vajara Jovete Ljumovića i Velibora Pavićevića,  djeca nižeg školskog uzrasta su na betonskoj stazi ispred zgrade Umjetničke kolonije oslikali površinu staze na temu Bojom u susret proljeću“, kazala je, za portal Danilovgrad, poslovna direktorica JU Umjetničke kolonije, Vesna Jovović.

Na parkovskom prostoru su polaznici starijeg  školskog uzrasta na štafelajima i slikarskim kozlićima oslikali svoje radove. Susret se odvijao na otvorenom prostoru koji je inače Galerija skulptura na otvorenom. U tom ambijentu, u skladu sa dozvoljenim mjerama, kao i u zavisnosti od vremenskih uslova nastaviće se rad sa talentovanim i zainteresovanim kandidatima za upis na Akademije likovnih umjetnosti.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još