Komunalna policija u Danilovgradu do sada izdala osam prekršaja

 Komunalna policija u Danilovgradu do sada izdala osam prekršaja

Foto: FOS Media

Građani Danilovgrada uglavnom poštuju mjere Nacionalnog koordinacionalnog tijela za zarazne bolesti pokazala je anketa na našem portalu, a velike zasluge za poštovanje propisanih mjera pripadaju Komunalnoj policiji u Danilovgradu, koja uglavnom izriče opomene i upozorenja. 

“Služba komunalne policije u Danilovgradu podijeljena je u dva sektora: Sektor za inspekcijski nadzor u kojem poslove i radne zadatke obavljaju 3 komunalna inspektora i Sektor za komunalni nadzor, u kojem poslove i radne zadatke obaljaju 3 komunalna policajca“, za portal Danilovgrad kazao je načelnik Dejan Stojović.

Službenici Komunalne policije svakodnevno vrše nadzor nad sprovođenjem mjera zaštite i sprječavanja širenja virusa COVID-19.

“Uzimajući u obzir svakodnevne obaveze koje zaposleni imaju u okviru svojih nadležnosti, dodatne obeveze i nadležnosti propisane naredbama NKT-a svakako da otežavaju svakodnevno obavljanje  radnih zadataka. Zamora za sada nema, ali možemo naglasiti da su dva službenika bila zaražena ovim virusom, ali na svu sreću s istim su se  uspješno izborili“, naveo je Stojović.

Načelnik Komunalne policije zadovoljan je ponašanjem Danilovgrađana i poštovanjem propisanih mjera.

“Prilikom svakodnevnog rada na terenu, naši službenici se susrijeću i kontrolišu kako privredne subjekte tako i fizička lica. Na osnovu dosadašnjih iskustava, možemo zaključiti da se mjere i preporuke NKT-a u dobrom dijelu poštuju na teritoriji opštine Danilovgrad. Naravno, uvijek postoje pojedinačni slućajevi ustanovljnih nepravilnosti koje se kroz naše preventivno djelovanje ispravljaju na licu mjesta“, objašnjava sagovornik portala Danilovgrad.

Stojović ističe da se najčešće ne poštuje mjera koja se odnosi na nošenje zaštitnih maski, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, od strane fizičkih lica.

“Komunalni policajci nisu jednia ovlašćena lica koja se bave sprovođenjem kontrole poštovanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, već to rade i komunalni inspektori, državni inspekcijski organi kao i pripadnici Uprave policije Crne Gore“, kazao je Stojović.

Aktivnosti Komunalne policije obuhvataju rad na cijeloj teritoriji opštine Danilovgrad, te se u ovoj službi trude da sprovođenje epidemioloških mjera uklope u svakodnevne radne obaveze.

“Prioritet u našem radu jesu redovne aktivnosti na terenu i kontrole, koje nisu ni u jednom trenutku bile zapostavljene zbog aktuelne situacije sa širenjem koronavirusa. Uzimajući u obzir veliki broj nadležnosti iz oblasti komunalnih djelatnosti, našoj službi svakodnevno pristižu prijave građana, a najčešće  po pitanju nepropisnog odlaganja komunalnog i drugog otpada, gradnje pomoćnih i privremenih objekata, zatrpavanja kanala za odvod atmosferskih voda, uzurpacije javnih površina, a poslednjih dana sve više i po pitanju tretmana bezdomnih pasa“, naveo je načelnik Komunalne policije.

Kazne predviđene za kršenje mjera zavise od kvalifikacija i vrste načinjenog prekršaja zbog čega je ova Služba u stalnoj komunikaciji sa Osnovnim državim tužilaštvom po pitanju kvalifikacije utvrđenih nepravilnosti.

“Radom na terenu službenici ove službe se uglavnom fokusiraju na prevenciju, tj. izdavanje upozorenja, koja ukoliko se ne poštuju rezultiraju represivnom mjerom, odnosno izdavanjem prekršajnog naloga“, objašnjava Stojović.

U dosadašnjem periodu Služba komunalne policije je izrekla ukupno osam novčanih kazni, odnosno izdala je ukupno osam prekršajnih naloga, a u jednom slučaju je i prinudno zatvoren jedan ugostiteljski objekat.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja