Krivokapić, Abazović i Bečić razgovarali sa Borelom: Važna podrška Crnoj Gori iz EU

 Krivokapić, Abazović i Bečić razgovarali sa Borelom: Važna podrška Crnoj Gori iz EU

Foto: Vlada Crne Gore

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj imao je video poziv u srijedu, 9. decembra 2020, sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem, predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem.

Borelj je čestitao političkim rukovodiocima na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što će nova Skupština i Vlada stabilno nastaviti put Crne Gore ka Evropskoj uniji. S tim u vezi, pozdravio je predanost novog rukovodstva programu reformi EU, te naglasio da bi mjeseci koji slijede trebalo da se iskoriste za napredak u ekonomskim i političkim reformama, posebno u oblasti vladavine prava.

On je izrazio zadovoljstvo ubjedljivim učinkom Crne Gore u punom usaglašavanju sa pozicijama vanjske i bezbjednosne politike EU, kao i zahvalnost za doprinos Crne Gore misijama i aktivnostima Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike EU.

Ponovio je da Evropska unija ostaje posvećena pružanju podrške Crnoj Gori u odgovoru na pandemiju koronavirusa i njene posljedice. U tu svrhu, Evropska komisija je nedavno najavila veoma značajan Ekonomski i investicioni plan za podršku dugoročnom oporavku Zapadnog Balkana i približavanje regiona Evropskoj uniji.

„Važna podrška Crnoj Gori iz Evropske unije“, napisao je Krivokapić.

Započinju temeljne reforme, kako bi Crna Gora u što kraćem roku postala članica EU. Vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon onlajn sastanka.
„Odličan sastanak sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku, Džozefom Borelom i ambasadorkom EU, Oanom Kristinom Popom“, napisao je Abazović na Tviteru.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još