Krizni štab traži potpuno zatvaranje Srbije

 Krizni štab traži potpuno zatvaranje Srbije

Foto: ANSA

Medicinski dio Kriznog štaba je zatražio potpuno zatvaranje Srbije na sedam do deset dana.

Krizni štab analizirao je epidemiološku situaciju u zemlji i efekti odluke donijete u petak, prema kojoj su za vikend ugostitelji i tržni centri radili do 14 sati.

Nakon osvrta na najnovije podatke, medicinski dio Kriznog štaba, očigledno zabrinut posljednjom statistikom, predložio je pooštravanje mjera. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković pojasnio je o čemu je bilo riječi.

„Medicinski dio je predložio je da se maksimalno spriječi mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Skraćivanje radnog vremena za nekoliko sati u epidemiološkom smislu ništa ne znači“, naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da za tu odluku ima razloga, kao i razloga protiv toga.

On je naveo da je stav tog dijela štaba „jasno i decidno“ da bi u ovom trenutku to bilo najcjelishodnije rješenje, bez ulaženja u to kakve bi posljedice zaključavanje moglo izazvati.

Kako je naveo, Krizini štab će se ponovo sastati za dan ili dva i donijeti odluku. U međuvremenu će obaviti konsultacije.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još