Lukser uvodi dodatne letove ka Podgorici i Tivtu

 Lukser uvodi dodatne letove ka Podgorici i Tivtu

Foto: luxair.lu

Luksemburški nacionalni avio-prevoznik Lukser (Luxair) ući će na crnogorsko tržište u februaru letovima do Podgorice, uz plan proširenja poslova na ovoj liniji naredne godine.

Ta avio-kompanija je nadogradila svoju uslugu do glavnog grada Crne Gore na cjelogodišnje letove, a takođe će uvesti sezonske ljetnje letove za Tivat, navodi specijalizovani portal za oblast vazduhoplovstva „ExYu Aviation News“.

Na osnovu važećih planova, Lukser će 12. februara otvoriti letove za Podgoricu sa dva sedmična leta, svakog ponedjeljka i petka, sa turboelisnim avionom Dash osam sa 76 sjedišta.

Kao rezultat toga, luksemburška avio-kompanija planira da ponudi ukupno 1,98 hiljada sjedećih mjesta na 26 letova između dva grada do početka ljetne sezone, 28. marta. Tokom ljeta aviokompanija će nastaviti da održava letove ka Podgorici svakog ponedjeljka i četvrtka sa 9,4 hiljada mjesta u ponudi na 124 leta.

Lukser će takođe otvoriti sezonske ljetnje letove za Tivat, od 15. maja. Letovi na toj relaciji će se odvijati jednom sedmično, svake subote, avionom Boeing 737-700 sa 141 sedištem. Ukupno će biti izveden 21 let do 2. oktobra sa 5,9 hiljada ponuđenih mjesta.

Lukser je prema prvobitnom planu trebalo da počne letove za Tivat u ljeto prošle godine, međutim oni su otkazani. Letovi prema Podgorici trebalo je da počnu prije dvije sedmice, ali avio-kompanija je odgodila početak zbog pogoršanja epidemiološke situacije na cijelom kontinentu.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još