Mladi organizuju humanitarnu akciju; Moramo razvijati empatiju i humanost

 Mladi organizuju humanitarnu akciju; Moramo razvijati empatiju i humanost

Izvor: Omladinski centar Danilovgrad

Omladinski servis Danilovgrad nastavlja niz humanitarnih aktivnosti. Ove subote mladi Danilovgrada organizuju humanitarnu akciju za socijalno ugrožene porodice. Administratorka Omladinskog servisa Danilovgrad, Marija Popović kazala je da je pandemija izuzetno uticala na finansijsku stabilnost građana, pogotovo onih kojima je i u redovnim okolnostima ugrožena egzistencija.

“Humanitarnu akciju organizovaćemo na Trgu Golootočkih žrtava od 9h. Planirali smo da postavimo štand za kojim će se naći naši mladi i prodavati kolače, projice, kiflice i slično koje ćemo zajednički napraviti u svojim domovima, cijena će biti simbolična da svaki sugrađanin/ka donira onoliko koliko može.“

Izvor: Privatna arhiva

Prikupljenu pomoć iskoristiće da pomognu socijalno ugroženim porodicama u Danilovgradu.

“Prikupljenu pomoć planirali smo da iskoristimo kako bismo porodicama obezbijedili namjernice i potrebštine za redovno funkcionisanje, s obzirom na to da planiramo da ovakve akcije postanu tradicija, cilj je da podignemo svijest u našoj socijalnoj sredini o važnosti empatije i humanosti. Sigurna sam da naša mala pomoć nekome može značiti puno i pomoći da lakše funkcioniše određeni period“ ističe naša sagovornica.

Čovjek se na čovjeka oslanja, a svako društvo na mlade ljude koji moraju biti nosioci najodgovornijih djela, kazala je Popovićeva, te za portal Danilovgrad istakla da je zadovoljna odzivom mladih ljudi kada su u pitanju akcije omladinskog servisa.

“Mladi su po svojoj biti jako senzitivna populacija i mi u omladinskom servisu trudimo se da njegujemo baš sve vrijednosti koje se za ljudsku senzitivnost mogu vezati. Zbog toga se trudimo da naši sugrađani i sugrađanke kroz sve što radimo prepoznaju da Danilovgrad ima sjajne mlade, na koje se može osloniti i računati. Ovom akcijom nadam se da ćemo poslati primjer svima da moramo misliti jedni na druge“, zaključila je Popovićeva.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još