Nevjerovatan kutak na Pričelju: Mirjana i njenih više od 120 ljubimaca

 Nevjerovatan kutak na Pričelju: Mirjana i njenih više od 120 ljubimaca

Na imanju Podgoričanke Mirjane Vasiljević utočište je našlo više od 120 ljubimaca. Sklonjeni sa ulice, izliječeni i nahranjeni dobili su šansu za novi i udobniji život. Sada se Srećko, Milica, Džeri, Lesi… raduju svakom gostu i uživaju u pažnji i neizmjernoj ljubavi koju im Mirjana svakodnevno pruža.

Foto: Fos Media

Ne možete ući u dvorište Mirjane Vasiljević a da vas ne dočeka veseli lavež ove družine, pružanje šapica, maženje… Nekada su bili odbačeni, bolesni i sami. Danas to je jedan posve drugačiji život, život pun pažnje i ljubavi.

„Još od djetinjstva kao djevojčica sam voljela životinje ali nisam imala mogućnosti da držim ovoliko pasa. Gdje god sam ih vidjela kraj ulice nahranila sam ih“, počinje priču Mirjana.

Tada, kao djevojčica, nije imala dozvolu roditelja da životinje donese kući, ali par decenija kasnije, želja joj se ostvarila pa je svoje imanje pretvorila u jedan veliki raj.

Foto: Fos Media

„Otprilike oko 80 pasa i 40 mačaka imam. Imam čak i hendikepiranih koje sam našla i koje su slijepe, ranjene. Izliječila sam ih. Gdje god ih nađem ja ih moram uzeti“, kaže Mirjana za FOS.

I zaista, ovdje se psi i mačke vole. Žive zajedno, a Mirjana im pruža svu ljubav i pažnju. Kad ima hrane za sebe, kaže, biće i za ljubimce.

„Treba mi oko 20 kg granula dnevno, ali ja pretežno kupujem stari hljeb iz pekare. I kad vidim kraj kontejnera stari hljeb ja to moram da uzmem. Kuvam im, tako da mi se to malo i isplati. Kad bih im dala samo granule, to bi bilo dosta teško.“

Foto: Fos media

Toplom obroku, pogotovo u zimskom periodu, svi se raduju, a ova humana žena priznaje da njeni ljubimci pogotovo vole kad im skuva piletinu, rižu i makarone. Mirjana nema stalne prihode ali, kako nam je rekla, kada postoji ljubav prema životinjama ništa nije teško.

„Ja praktično živim sama, nemam nikakvog primanja, ne radim, ali držim tu par stotina kokošaka i prodajem jaja, mijenjam jaja za stari hjeb za njih. Nije teško preživjeti, jer jedna osoba lako se snađe“, kaže naša sagovornica.

Zahvaljujući Fejsbuku dosta ljudi je i pomoglo ovoj humanoj ženi da životinjama obezbijedi pristojne uslove za život. Šalju hranu, staru odjeću, ljekove. Međutim, koliko god da je teško, idilu u ovom raju ništa ne može narušiti. O ljubavi koja vlada između Mirjane i njenih ljubimaca svjedoči i činjenica da se „stanovnici“ zajedno raduju, ali i tuguju.

„Kad ja počnem da plačem, plače i moj vučjak Džeri. Evo možete i to da snimite“, kaže Mirjana.

A kada smo je pitali do kada planira da sklanja životinje sa ulice i da ih dovodi u svoje dvorište, dobili smo i više nego očekivan odgovor.

„Dok budem disala, jer ne bih mogla bez njih da živim. To je velika ljubav.“

Mirjana pse i mačke daje na udomljavanje, ali samo ukoliko je sigurna da će im budući vlasnik obezbijediti dobre uslove.

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja