Odbor usvojio inicijativu za saslušanje ministra Sekulovića

 Odbor usvojio inicijativu za saslušanje ministra Sekulovića

Izvor: Gov.me

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu usvojio je inicijativu za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa dešavanjima tokom blokade magistralnog puta Nikšić – Podgorica, koja se dogodila 8. aprila. Saslušanje ministra Sekulovića zakazano je za 26. april u 10 sati.

Inicijativu za saslušanje podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je naveo, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

On je ovom prilikom istako da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno.

Saslušanje Sekulovića tražila je i Demokratska partija socijalista (DPS) kako bi se prikupile informacije i utvrdila odgovornost za incident koji se 8. aprila dogodio na putu Nikšić – Podgorica.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković rekao je da je skandalozno ponašanje službenika Ministarstva unutrašnjih poslova tokom blokade puta, „prilikom čijeg postupanja su samo sticajem srećnih okolnosti izbjegnute ljudske žrtve“.

On je danas kazao ministru Srkuloviću treba dati vremena da dostavi neophodne informacije u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje. Sa zahtjevom Boškovića saglasani su bili Ivan Brajović (SD) i bivši ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Dragan Ivanović iz Socijalističke narodne partije, takođe, smatra da je neophodno da Sekulović dostavi informacije o dešavanjima i incidentima u Crnoj Gori, kako bi članovi odbora mogli postavljati pitanja. Poslanik Demokrata Dragan Krapović je istakao da je potrebno poslati poruku o prestanku nasilja u zemlji.

Sekulović je ranije kazao da će se sa zadovoljstvom odazvati na poziv za saslušanje jer mu je, između ostalog, to zakonska obaveza.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još