Otvorili kafiće uprkos zabrani, krivične prijave protiv vlasnika

 Otvorili kafiće uprkos zabrani, krivične prijave protiv vlasnika

Foto: FOS Media

U Podgorici su zatečeni ugostiteljski objekti koji rade suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, saopšteno je FOS-u iz Uprave policije.

Kako nam je saopšteno, u UO Dejo, Munich pub i Berlin zatečeno je 10 gostiju, kao i radnici i vlasnici istih.

„Protiv vlasnika pomenutih lokala slijedi prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, kazali su policije.

Policija je takođe privela više vlasnika ugostiteljskih objekata u Nikšiću, saopšteno je Antena M nezvanično iz policije. 

U ovom gradu kontrolisani su ugostiteljski objekti: Priča, Propaganda, Oktobarfest, Flojd, Montenegro Pub, Caffe Caffe, Soba 56, čije su vlasnike priveli službenici Centra bezbjednosti Nikšić po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za vlasnike UO Firma i Revolution rad je u toku. 

Takođe, Tužilaštvo u Kotoru upoznato je sa neprijavljenim okupljanjem. 

Iz policije su konstatovali da je danas od 11 do 11:40h u Starom Gradu, na Trgu Sv. Tripuna u Kotoru, došlo do okupljanja građana nezadovoljnih zbog donešenih mjera o zabrani rada ugostiteljskih objekata.

Policijski službenici su prisutne upozorili na poštovanje zakonskih odredbi i da javno okupljanje nije prijavljeno u skladu sa zakonom i donešenim mjerama i naredbama Instituta za javno zdravlje.

O svemu je upoznata postupajuća tužiteljka ODT u Kotoru, koja je naložila da se od dvije osobe koje su se na okupljanju obratile prisutnim građanima prikupe obavještenja i od jednog lica koje je objavilo okupljanje putem društvene mreže, nakon čega će se izjasniti o daljim radnjama.

Službenici Komunalne policije, uz asistenciju policijskih službenika OB Kotor, obišli su i kontrolisali ugostiteljske objekte u tom gradu, i tom prilikom radilo je sedam lokala.

Komunalna policija je sačinila zapisnike i zatvorila objekte, a policijski službenici upoznali su postupajućeg tužioca ODT Kotor, koji je naložio da se od vlasnika – odgovornih lica prikupe obavještenja i podnesu krivične prijave u redovnom postupku.

U Tivtu je radilo deset lokala.

Takođe po nalogu tužioca slijede krivične prijave u redovnom postupku, piše Antena M.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još