Policija o ubistvu u DG: Đurović je pobjegao kad smo ga zvali na razgovor

 Policija o ubistvu u DG: Đurović je pobjegao kad smo ga zvali na razgovor

Foto: Standard, Filip Filipović

Osumnjičeni Ivan Đurović (29) za ubistvo stražara restorana Obala u Danilovgradu Zorana Pavićevića neobjašnjivo je pobjegao kada je policija pokušala da mu uruči poziv na razgovor, saopšteno je iz Uprave policije. 

Navode da je na osnovu operativnih podataka sa terena policija došla do saznanja da je Đurović kritične noći primijećen više puta u gradu, nakon čega su prema njemu tako i prema drugim licima preduzela službene radnje u cilju utvrđivanja alibija u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo.

„Pretragom terena koji je zbog svoje konfiguracije bio izuzetno nepristupačan, pronađeni su određeni predmeti i tragovi koji su i dalje u fazi vještačenja“, navodi se u saopštenju.

Budući da je Đurović, kako dodaju, proveo dan i noć u planinskom predjelu, narednog dana tačnije 25. novembra, odmah nakon što se odučio na predaju, policija ga je sprovela u Dom zdravlja Danilovgrad radi utvrđivanja i konstatovanja vidnih povreda koje je imao na sebi, o čemu policija posjeduje i ljekarski izvještaj.

„Đurović je uhapšen zbog kršenja mjera NKT, a tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, lice su posjetili i službenici Kancelarije za ljudska prava. Tokom boravka.u prostorijama za zadržavanje njemu je ukazana ljekarska pomoć u dva navrata zbog njegove velike uznemirenosti, što je konstatovano u ljekarskim izvještajima. Prema Đuroviću niko od inspektora i drugih službenika Uprave policije nije primjenjivao silu niti je prisiljavan da prizna bilo koje krivično djelo“, dodaju iz policije. 

Naveli su i da se aktivnosti na rasvjetljavnju ubistva nastavljaju, te da je sa lica mjesta izuzet veliki broj tragova čije je vještačenje u toku.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još