Policijska akademija obilježava Međunarodni dana humanosti

 Policijska akademija obilježava Međunarodni dana humanosti

Foto: PA

Povodom Međunarodnog dana humanosti Policijska akademija u saradnji sa Fondacijom Budi human organizuje akciju prikupljanja sredstava za liječenje korisnika Fondacije. Kako su saopštili, namjera im je da ukažu koliko je važno brinuti o drugima, pomagati i dijeliti, jer ruka pružena u teškom trenutku pamti se cijelog života, prenosi FOS.

Policijska akademija apeluje na sve građane Crne Gore da se aktiviraju u okviru ove akcije i da danas pošalju poruku sa brojem 1 na broj telefona 14543.

Mahatma Gandi, indijski mislilac, filozof, ali nadasve dobrotvor, poručio nam je: „Uzmi osmjeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gdje vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne smije boriti. Otkrij život i pripovjedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svijetu“.

„Uloga obrazovne ustanove, obavezuje nas, ali nam ujedno i predstavlja zadovoljstvo, da upravo promovišemo ovakve vrijednosti, te da sudjelujemo u pravcima razvoja društva, koji će iznjedriti buduće humane pojedince“, navode u saopštenju.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još