Posađene košćele povodom Međunarodnog dana tolerancije

 Posađene košćele povodom Međunarodnog dana tolerancije

Foto: Opština Danilovgrad

Članovi Eko sekcije Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ sa profesorom Željkom Vujovićem, radnicima Komunalnog preduzeća i službenicima Opštine Danilovgrad posadili su 19 sadnica košćele u dvorištu te obrazovne ustanove povodom Međunarodnog dana tolerancije, navodi se u saopštenju Opštine Danilovgrad

Sadnice je obezbijedila Opština Danilovgrad.

„U svakodnevnim aktivnostima trudimo se da u Školi poštujemo sve ove principe i sigurni smo da nam dobro ide. Međutim, zaključili smo da bi mogli biti tolerantiji prema planeti Zemlji, pa smo odlučili da ovaj dan posvetimo upravo toleranciji prema njoj. Nadamo se da će planeta Zemlja biti zahvalna za ovaj naš mali doprinos toleranciji“, saopšteno je iz danilovgradske Gimnazije.

Foto: Opština Danilovgrad

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je u cilju isticanja potrebe za tolerancijom u društvu, kao i ukazivanja na negativne efekte koje prouzrokuje netolerancija.

Deklaracijom o principima tolerancije istaknuto je da tolerancija nije ni podvlađivanje ni ravnodušnost, već poštovanje širokog spektra kultura, načina izražavanja i humanosti, kao i priznanje ljudskih prava i sloboda drugih.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još