Korona u Danilovgradu iz ugla ugostitelja

 Korona u Danilovgradu iz ugla ugostitelja

Foto: Pick ‘n’ Pop pub

Koronavirus uticao je na sve segmente života, od pojačane brige za naše zdravlje, do već ranjivih ekonomija, a najpogođeniji u ovom trenutku su ugostitelji. Ograničenja poput određenog broja gostiju, radnog vremena, kao ii zabrana organizovanja noćnih provoda samo su neke od mjera koje su uticale na ugostitelje.

Aleksa Popović, vlasnik Pick ‘n’ Pop puba, navodi da se u ovom lokalu od početka epidemije strogo poštuju pravila koje propisuje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

“Poštovanje ovih mjera, svakako je doprinijelo da opada broj gostiju. Međutim, kako smo više puta svojim primjerom pokazali, neophodno je da se poštuju ove mjere, jer je zdravlje naših posjetilaca, ali i sugrađana najvažnije.“

Foto: Privatna arhiva

Kako Danilovgrad u ovom trenutku ne broji veliki broj oboljelih, odovorno ponašanje naših sugrađana daje rezultate. Popović ističe da većina gostiju poštuje mjere NKT-a.

“Ukoliko i naiđemo na neodgovorno ponašanje pojedinaca, mi smo uvijek tu da ih opomenemo, kako bi pomogli da se što prije obuzda epidemija.“

Posljedice koronavirusa već se osjećaju širom svijeta, a naš sagovornik kaže da i na lokalnom nivou najveći izazov predstavlja ekonomija.

“Obaveze pristižu, a odgovorno poslovanje, kakvom mi težimo, zahtijeva da uredno budu izmirene. Kako lokal u jednom periodu nije radio, izmirivanje naših obaveza, što prema državi, što prema zaposlenim, svakako predstavlja najveći izazov“.

Foto: Privatna arhiva

Vlasnik Pick ‘n’ Pop pub-a apeluje na građane da poštuju mjere, kako bi se što prije opet okupljali i organizovali nezaboravne provode, po čemu je ovo mjesto prepoznato u našem gradu.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još