Radulović: Pokušao sam da opravdam Leposavića kod stranih partnera

 Radulović: Pokušao sam da opravdam Leposavića kod stranih partnera

Izvor: Gov.me, Arhiva

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović rekao je da razumije vladajuću većinu koja je predložila tužilačke zakone, ali kako kaže, moraju se slušati i poruke EU.

„Vladajuća većina je ogorčena jer pravo i pravda do sad nisu išli ruku pod ruku, ali sa druge strane EU nam govori da treba da popravimo vladavinu prava ali nemojte ići ad himiunem i nemojte da rušite cijelu kuću jer je pojedinac problem u funkcionisanju tog sistema“, rekao je Radulović.

Podsjetio je da će Skupština 11. maja raspravljati o Zakonu o državnom tužilaštvu, koji kako kaže, inkorporita preporuke Venecijanske komisije.

„Vlada će kao nosilac posla imati dijalog sa međunarodnim partnerima, prije svega EU ali takođe i sa predstavnicima parlamentarne većine kako bi pravda i borba protiv korupcije dobila opipljive rezultate“, kazao je Radulović u emisiji klub A na televiziji A1. 

Upitan da li je zagovarao smjenu ministra Vladimira Leposavića, rekao je da je čuo te glasine da je bio jedan od zagovornika smjene i žao mu je, kaže, ako se te glasine šire.

„Pokušao da opravdam njegov nastup kod stranih partnera govoreći da je u političkom neiskustvu naišao na lukavstvo DPS koje ga je stavilo na tanak led. Nisam tražio njegovu smjenu ali jasne su bile poruke koje smo dobijali sa međunarodnih adresa – da Leposavić ako dijeli takve stavove može da našteti ideji koju Vlada ima i ideji građanske države“, rekao je Radulović. 

Govoreći o promjeni ambasadora, rekao je da je to prirodno nakon smjene vlasti, a pogotovo, kaže, kada dođe do promjene vlasti posle 30 godina.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još