Umjetnička kolonija Danilovgrad partner u projektu rebrendiranja ustanova kulture

 Umjetnička kolonija Danilovgrad partner u projektu rebrendiranja ustanova kulture

Izvor: JU Umjetnička kolonija Danilovgrad

Umjetnička kolonija Danilovgrad jedina je intitucija kulture iz Crne Gore koja je partner u projektu “ReCulture-Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana“. Glavni cilj projekta  je kreiranje osnove za poboljšanu vidljivost i modernizovanu prezentaciju kulturnih ustanova zapadnog Balkana razvojem međusektorskog povezivanja i saradnje između kulturnih i kreativnih industrija na zapadnom Balkanu i država članica Evropske unije.

Izvor: JU Umjetnička kolonija Danilovgrad

Od preko 300 aplikacija koje su bile u konkurenciji, Umjetnička kolonija Danilovgrad jedna je od trinaest institucija koje su odabrane za podršku i finansiranje, kazala je poslovna direktorica JU Umjetničke kolonije Danilovgrad, Vesna Jovović i dodala:

“Projekat će trajati 40 mjeseci, finansiraće ga Evropska unija kroz program „Kreativna Evropa“, a kreiran je s ciljem razvoja sistema komunikacije i da poboljša rad ustanova koje su uključene u njegovu implementaciju. Umjetnička kolonija Danilovgrad, zahvaljujući ovom projektu dobiće potpuno nov izgled, nove alate komunikacije i novu vrstu pojavljivanja, što će omogućiti svim partnerima uključenim u projekat da se kao ozbiljne institucije pojave u tokovima evropskih kulturnih događaja.“

Izvor: JU Umjetnička kolonija Danilovgrad

Projekat sprovodi Kulturni centar Trebinje u partnerstvu sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banjaluke, Muzejom evropske civilizacije i Mediterana iz Marseja, Fakultetom dramskih umjetnosti iz Beograda, Institutom za kulturne politike Fiels OG iz Beča, Udruženje „Ink“ iz Novog Sada i Umjetničkom kolonijom Danilovgrad iz Crne Gore.

“Ponosna sam što je Umjetnička kolonija Danilovgrad partner u ovako impresivnoj konkurenciji. Na ovaj način će se partneri povezati dugoročno i stvoriti vid saradnje koji će se nastaviti u budućnosti. Pored priznanja koja Umjetnička kolonija Danilovgrad do sada bilježi, kao što je međunarodno priznanje članstva u Međunarodnu Alijansu vajarskih simpozijuma, kao i status manifestacije „Internacionalni simpozijum skulpture“ od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, kao jedinstvena institucija u Crnoj Gori sa svojom djelatnošću koja se izdvaja kvalitetnom organizacijom i estetikom prostora, prvenstveno priželjkujemo i nadamo se uskoro završetku II faze rekonstrukcije poslovne zgrade“, ističe Jovović.

Završetak rekonstrukcije bi omogućio useljenje u nove radne prostorije i nastavak našeg utemeljenog koncepta djelovanja. Svjesni da prostor ne čini afirmaciju, jer smo to do sada dokazali, ali ipak stvara bolje uslove rada i prati naše rezultate.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još