Vladana Strunjaš: Moje praznične čarolije

 Vladana Strunjaš: Moje praznične čarolije

Foto: Aleksandar Vlahović

Za većinu ljudi novogodišnji praznici su najljepše i najbezbrižnije doba u godini. Bilo da ih proslavljate sa porodicom ili prijateljima uvijek nose posebnu atmosferu. U razgovoru za portal Danilovgrad, autorka i voditeljka dvije emisije na televiziji tv7, Vladana Strunjaš kazala je da su za nju praznici najljepši dio godine.

“Oni za mene predstavljaju pravu čaroliju i magiju, radujem im se i uživam u njima. Ovo je vrijeme darivanja, ljubavi, radosti, vrijeme kada se okupljamo sa porodicom u toplim domovima i kada imamo priliku da sve ružno zaboravimo i ostavimo u godini za nama. Čarobni su zbog simbolike novog početka, koji smo sigurna sam ove godine svi željno čekali, s obzirom na epidemiološku situaciju koja je zadesila kako svijet, tako i Crnu Goru. Kićenje jelke, ukrašavanje doma, praznična atmosfera je svakako nešto u čemu najviše uživam, a takođe ono što ne smijem izostaviti jeste uživanje u bogatoj trpezi koju priprema moja majka“, ističe Vladana.

Foto: Privatna arhiva

Ranijih godina novogodišnje praznike proslavljala je uglavnom sa prijateljima van Crne Gore.

“Obično su to bila putovanja u zemlje regiona. Naše destinacije bile su Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska. Neko sam ko voli da putuje i koristim svaku priliku da, kada mi to obaveze dozvole, spakujem kofere. Svaki grad živi na poseban način u vrijeme praznika, ali ove godine su stvari drugačije, sve je svedeno na minimum što mijenja situaciju i atmosferu. Badnje veče i Božić provodim u krugu porodice, tradicionalno, obilježavajući običaje koji se vezuju za ove dane“, kazala je naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

Ovogodišnje praznike proslavila je sa najbližima, uslovljena epidemiološkom situacijom.

“Preporuke nadležnih institucija su jasne, i moramo ih poštovati. Vratili smo se pravim vrijednostima, fokus je na porodici i prijateljima“, završava Vladana.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još