Za održavanje mreže u oktobru potrošeno gotovo 470 hiljada eura

 Za održavanje mreže u oktobru potrošeno gotovo 470 hiljada eura

Foto: CEDIS

Ekipe Sektora za održavanje Crnogorskog elektrodistributivnog sistema u oktobru su imale 2.238 intervencija na terenuintervenisale na terenu, a vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 464,98 hiljada eura, saopšteno je iz CEDIS-a.

Korisnici elektrodistributivnog sistema, kako se navodi, u oktobru su preuzeli skoro 200 miliona kilovat-sati električne energije, što je za oko pet odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

-Očitano je 385.365 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto- navodi se u saopštenju.

Tokom oktobra su, kažu iz CEDIS-a, završeni oko 120 hiljada eura vrijedni radovi na zamjeni dva transformatora u trafo-stanici 35/10 kV „Topla“.

-Otpočeli smo i radove na rekonstrukciji trafostanice 35/10 kV „Kumbor“, za koju je izdvojeno oko 1.4 miliona eura. Prethodnog mjeseca na nivou sekundarne mreže završeni su radovi na izgradnji trafostanice 10/0,4kV “Eurozox” u Spužu, kao i rekonstrukcija niskonaponskih mreža „Željeznička stanica“ i „Trpeško brdo III“ u Mojkovcu i Petnjici. Za ove radove izdvojeno je oko 100 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom oktobra priključeno 821 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 1.321 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 410 hiljada korisnika na području Crne Gore, prenosi FOS..

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja