Za sedam dana novembra za subvencije 2,4 miliona

 Za sedam dana novembra za subvencije 2,4 miliona

Foto: Ilustracija

U prvoj sedmici novembra za subvencionisanje zarada u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa isplaćeno je 2,4 miliona eura, prenosi FOS.

Kako je saopšteno, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, po dostavljenim izvještajima Ministarstva ekonomije, sa tekuće budžetske rezerve izvrši plaćanja prireza porezu na dohodak fizičkih lica lokalnim samoupravama, prenosi Mina business. 

Iz Vlade su kazali da su u okviru drugog i trećeg paketa mjera do sada subvencionisane zarade za preko 73 hiljade zaposlenih u 15,6 hiljada privrednih subjekata.

„Iznos isplaćenih sredstava za subvencionisanje zarada za period od aprila do septembra dostigao je 51,5 miliona eura, a od 1. novembra je započeta isplata oktobarskih zarada i u prvoj sedmici tekućeg mjeseca je po ovom osnovu isplaćeno 2,4 miliona eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je programom subvencionisanja zarada, u okviru trećeg paketa mjera, nastavljena isplata subvencija dijela neto minimalne zarade, kao i dijela poreza i doprinosa na minimalnu zaradu, ovog puta za jul, avgust i septembar.

Iz Vlade su podsjetili da je primjena tog programa produžena za još dva mjeseca, oktobar i novembar.

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja