Kristofer Voken i dalje u analognom svijetu – nema računar ni mobilni telefon

 Kristofer Voken i dalje u analognom svijetu – nema računar ni mobilni telefon

Foto: Observer

Možda će nekome djelovati čudno, ali Kristofer Voken je priznao da nikada nije posjedovao kompjuter i mobilni telefon. Nikada nije poslao SMS ili mejl.

Tokom onlajn gostovanja u emisiji The Late Show povodom predstavljanja filma Wild Mountain Thyme, voditelju Stivenu Kolberu proslavljeni glumac je priznao da je neko morao da mu namjesti aplikaciju Zum, ali i da donese opremu.

„Morali su da mi namjeste sve jer nemam ni mobilni telefon ni kompjuter“, rekao je Kristofer Voken.

Komentarišući razloge za to, glumačka legenda istakla je da tehnologiju ne izbjegava zbog moralnih odluka: „Samo sam prekasno došao do tehnologije. Mislim da sam baš u tom dobu kada je sve to prošlo pored mene“. 

Voken je naveo i da se nikada nije zanimao za tehnološke novitete jer bi mu, kako je rekao, bilo čudno da bilo koji desetogodišnjak bude bolji u tome od njega.

Govoreći o mobilnim telefonima, 77-godišnji Amerikanac uporedio ih je sa satovima jer „kad god ti zatrebaju, neko ih ima“.

Voken otkriva da nikada nije poslao ni imejl, SMS poruku niti koristio Tviter.

„Nekada mi na snimanju daju mobilni telefon, ali to je samo da bi mogli da me pronađu. To je poput ogrlice sa odašiljačem. Ako želim da koristim telefon, neko mora da pozove osobu umjesto mene pa da mi da telefon“, ispričao je glumac.     

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još