Slavko Kalezić: Mojih 7, za narednih 7

 Slavko Kalezić: Mojih 7, za narednih 7

Foto: Dimitrije Nedeljković

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu, član Crnogorskog narodnog pozorišta, autor knjige “Moja istina“ i istoimenog multimedijalnog projekta, samo su neki od poslovnih uspjeha sa kojima se može pohvaliti naš današnji gost. Jedan od najtraženijih crnogorskih glumaca, Danilovgrađanin Slavko Kalezić, u rubrici “Mojih 7, za narednih7“ predstavlja nam svojih sedam izbora.

1.Srećan sam da sam obišao mnogo kontinenata, mnogo zemalja. Svako putovanje ima svoju čar ali ako bih morao da izdvojim jednu od destinacija onda je to Južna Afrika. Wow! To putovanje me je toliko oplemenilo da poslije njega više nisam bio isti. Sudar sa afričkom kulturom je nezaboravan trenutak. Mnogo sam inspiracije crpio iz tog putovanja. Čudesno!

2. Trenutno radim na monodrami „Soulfood“. Knjiga „Soulfood“ moje drage prijateljice i spisateljice Žane Poliakov me je toliko inspirisala da sam se odlučio na adaptaciju i dramatizaciju iste. Preporučujem je istinski! Knjiga o suštini življenja. Senzacionalni uvod u srećniji život.

3. Film „Filomena“ u režiji Stivena Frirsa sa, mojom omiljenom inostranom glumicom, Džudi Denč u glavnoj ulozi. Film koji će u svakom od vas probuditi najiskonskije emocije i zapitati vas. Film, između ostalog, govori o tome koliko smo spremni da prihvatimo različitosti i da li nas predrasude vode bilo čemu.

4.Ja sam vegetarijanac i logično je da ću preporučiti jela koja u sebi sadrže mnogo povrća. Obožavam dinstani brokoli na bijelom luku. Obožavam salate svih vrsta. Zdravo se hranim i bavim se fizičkom aktivnošću. Neophodno za poziv kojim se bavim.

5. Bez muzike život ne bi imao smisla. Duboko vjerujem u to. Ovih dana obožavam da slušam džez muziku. Opušta me. Uliva mi sigurnost.

6. Povezujte se sa prirodom. Smatram da sam privilegovan što živim u Bjelopavlićima. Priroda koja me okružuje čini da se osjećam spokojno i mirno. Neprocjenjivo!

Foto: Portal Danilovgrad

7. Strpljenje. Morate imati strpljenja. Rad na sebi je od presudnog značaja za sopstvenu budućnost i prevazilaženje svih životnih izazova. Ne mora sve ‘sad i odmah’. Sazrijevanje je neminovan proces. I za njega treba vremena. Osluškujte, posmatrajte, doživljavajte.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još