Vuk Koljenšić: Most je simbol Danilovgrada

 Vuk Koljenšić: Most je simbol Danilovgrada

Foto: Vuk Koljenšić, privatna arhiva

Iskreni zaljubljenik u prirodu, fotografiju, humor i sve ono što naš život čini jedinstvenim i ljepšim, avanturista, hedonista, kolekcionar, humanista, i još dugo bi mogli da nabrajamo.

Vuk Koljenšić, za portal Danilovgrad, piše o mostu “Radovan Pavićević“ i objašnjava zašto je baš on za njega simbol našeg grada.

Foto: Vuk Koljenišić

Na most, koji spaja dvije bjelopavlićke strane ne gledam kao na nešto što mi služi da od kuće stignem do konačnog odredišta, već kao posebnu građevinu koja nas spaja u vremenu kada sve liči na to da se udaljavamo jedni od drugih.

Zeta, koja je naročito pri velikom vodostaju dijelila Bjelopavliće, prolazi užurbano gradom u svojim najljepšim bojama. Na njenoj desnoj obali odnedavno je smješten park koji je za lijepog vremena stjecište osnovaca, gimnazijalaca, kao i svih građana željnih lijepog prizora i odmora, pa takoiI ja često sebe nagradim tim momentima ispod mosta.

Prisjetih se koliko se užurbano hodalo da se stigne do škole, kasnije do posla, nekih odlazaka u nove sredine… Most je uvijek bio tu, spreman da mu tabanima donosimo razne priče i dogodovštine iz svijeta. Dok još nije bio renoviran, ali sa lijepim duhom dočekivao i ispraćao nas je na razna životna putovanja.

I opet, iako most ima novo ruho nije izgubio stari sjaj. Sada zaslužno podsjeća na najljepše praške mostove koji su jedni od najposjećenijih građevina na svijetu. Ko zna, možda je pravo vrijeme da se mostu odužimo tako, što ćemo ga uvijek pominjati gdje god bili? Jedno je sigurno, zasluženo je!

Foto: Vuk Koljenšić
Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja