Od sada možete kupiti pola jelke, idealna za ljude koji žive u malim prostorima

 Od sada možete kupiti pola jelke, idealna za ljude koji žive u malim prostorima

Foto: Hammacher Schlemmer

Dolazak praznika asocira prije svega na razne dekoracije, a jelka je neizostavna. Međutim, za one koji žive u malim prostorima odlično rješenje je pola jelke koja je predstavljena na jednoj od stranih internet trgovina, prenosi FOS.

Naime, polovina jelke se može pokazati i kao izuzetno praktično rješenje s obzirom na to da većina najviše pažnje posveti i ukrašava prednji dio dok onaj zadnji koji je naslonjen na zid bude praktički neukrašen.

Radi se o umjetnom drvetu koje je doslovno prepolovljeno tako da je jednim (stražnjim) dijelom priljubljeno uz zid, dok prednji izgleda poput obične jelke i namijenjen je za ukrašavanje.

Dakle, razlika je neprimjetna ukoliko jelku gledate s prednje strane jer tada izgleda lijepo i bujno, međutim, iz profila je primjetno da je na stražnjoj strani ona odsječena i potpuno ravna.

Ova jelka je zapravo predstavljena kao drvo koje štedi prostor, vrijeme i količinu ukrasa.

Iako jednu polovinu ne dobijete, nemoguće je, a ne primijetiti da ova jela nije nimalo jeftina. Naime, ona košta oko 250 dolara (249,95).

„Ovo je polukružno božićno drvce koje se oslanja na zid. Idealno za manje životne prostore u kojima je drvo u punoj veličini nepraktično, a posjeduje punu širinu stabla i sugestiju dubine zbog svojih PVC i PE vrhova koji djeluju prirodno. Grane daju osjećaj bujne, guste jelke i dolaze sa nanizanim raznobojnim ili bijelim LED diodama predviđenim za 25.000 sati rada“, pojašnjeno je na internet stranici Hammacher Schlemmer .

Avatar

Portal Danilovgrad

Pročitajte još