U Danilovgradu završen memorijalni turnir “Ljubo Jovanović“

 U Danilovgradu završen memorijalni turnir “Ljubo Jovanović“

Foto: KK Danilovgrad

U Danilovgradu je završen memorijalni turnir “Ljubo Jovanović“, koji se igra u znak sjećanja na tragično stradalog crnogorskog košarkaša. Učesnici turnira bile su juniorske ekipe košarkaških klubova Danilovgrad, Lovćen, Budućnost Voli i Sutjeska.

Košarkaši Budućnosti Voli osvojili su trofej na memorijalu „Ljubo Jovanović“. Podgoričani su u finalu bili bolji od domaćina turnira Danilovgrada 82:72.

Danilo Ivanović postigao je 25 poena uz šest asistencija u pobjedničkom timu i proglašen je za najboljeg igrača turnira, dok je najbolji strijelac Danilovgrađanin Vasilije Jovović.

Foto: KK Danilovgrad

Direktor košarkaškog kluba Danilovgrad, Novak Popović, za portal Danilovgrad ističe da je turnir trebao da bude održan u novembru, ali zbog epidemiološke situacije je odložen.

‘’Tek sada uspjeli da planirano sprovedemo u djelo. Ovaj turnir svakako zaslužuje mnogo veću posjećenost publike, pa se nadamo da sledeće godine neće biti ovih ograničenja i da će svi ljubitelji košarke uživati i da će kroz ovaj turnir sjećanje na Ljuba Jovanovića vječito živjeti.’’

Popović navodi da je učešće na ovom turniru veliko zadovoljstvo kako za klubove, tako i za mlade sportiste i dodaje da ovaj turnir utiče i na razvoj sporta u našem gradu.

‘’Obzirom da je medijski ispraćen, ovaj turnir, znači u domenu popularizacije košarke u našem gradu, motivacije za najmlađe da se zainteresuju za ovaj sport i počnu da treniraju košarku’’, kazao je Popović i dodao:

‘’Veliko je zadovoljstvo moje porodice i mene lično što je ove godine baš KK Danilovgrad bio organizator turnira i što smo bili od pomoći da ovaj,  jako značajan, turnir zadrži kontinuitet. Ljubo je je bio naš drug, prijatelj u neko koje je bio i ostao poseban za nas!’’

Turnir se tradicionalno održava u čast Ljuba Jovanovića koji je ubijen 30. juna 2011. godine na Cetinju. Karijeru je počeo u Budućnosti, a igrao je i u Lovćenu i Sutjesci.

Avatar

Jasna Kaluđerović

Pročitajte još